aothedugr

Άρθρα - aode.gr

Άρθρα - aode.gr (321)

Συγκεντρωμένη εδώ θα βρείτε όλη την αρθρογραφία του aode.gr.

Άνοδος των e - shops στην χώρα μας

 • Παρασκευή, 04 Μαΐου 2012 12:02
 • Γράφτηκε από τον

new media

Κόντρα στην ύφεση και την απαισιοδοξία στην χώρα μας, τα e - shop κερδίζουν έδαφος προσφέροντας σε χαμηλές τιμές προϊόντα που στις εκθέσεις των καταστημάτων είναι σαφώς υψηλότερες. Έτσι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αρχίζουν να υποκαθιστούν το shopping στα εμπορικά καταστήματα με το e  shopping. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, αποδεικνύεται εξαιρετικά δυναμική η αύξηση του τζίρου των ηλεκτρονικών καταστημάτων για το έτος 2011, η οποία άγγιξε το 30% !

Μειώσεις μισθών & απολύσεις...

 • Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 08:54
 • Γράφτηκε από τον

wage down


Περισσότερες επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών και παροχών το επόμενο τρίμηνο, ενώ σταθερές διατηρούνται οι δαπάνες για την εκπαίδευση. Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δεύτερη έρευνα HR Pulse, την οποία υλοποιεί σε τριμηνιαία βάση η ICAP People Solutions, με στόχο την καταγραφή των εξελίξεων στον χώρο της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Η έρευνα, που ολοκληρώθηκε στα τέλη του Μαρτίου, αναδεικνύει ανάμεσα σε άλλα την αύξηση του ποσοστού των επιχειρήσεων που δίνουν κατώτατο μεικτό μισθό μικρότερο των 1.000 € σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο ή μεταπτυχιακό, συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

1 χρόνος aode.gr

 • Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2012 10:13
 • Γράφτηκε από τον

1st

Στις 1 Μάρτη του 2011 το aode.gr έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στο διαδίκτυο. Από τότε μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί 15.525 μοναδικοί επισκέπτες, οι οποίοι κατά μέσο όρο έχουν παραμείνει 4:21 λεπτά στον ιστότοπο. Ευχαριστούμε πολύ τους καθηγητές για τα διαγωνίσματα που προσφέρουν στην ελεύθερη τράπεζα θεμάτων, τα στελέχη επιχειρήσεων και τους ακαδημαϊκούς που με τα άρθρα τους συμβάλουν στη δημιουργία μιας κουλτούρας management στους μαθητές του λυκείου, τους μαθητές και τους γονείς για τα μηνύματα που μας στέλνουν. Να είστε σίγουροι ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη, στη φιλοσοφία πάντα της δωρεάν διάχυσης της γνώσης, που στις μέρες που βιώνει η χώρα μας είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε!


Γυναίκες vs Άνδρες managers

 • Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 12:00
 • Γράφτηκε από τον

woman


Όταν ένα άτομο αποφασίσει να σπουδάσει management, οι μετέπειτα επιλογές του – δηλαδή το μεταπτυχιακό που θα κάνει ή η εξειδίκευση στην επαγγελματική του ζωή, πιστεύετε ότι έχει σχέση με το φύλο του; Η απάντηση είναι ότι το φύλο πολλές φορές επηρεάζει τη μετέπειτα εξέλιξη των στελεχών, όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις Η.Π.Α.

Βάσεις 2011

 • Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 10:55
 • Γράφτηκε από τον

vaseis

Δείτε τις βάσεις του 2011 υπό μορφή βιβλίου, όπως αυτές παρουσιάζονται στο βιβλίο "επιλέγω σπουδές & επάγγελμα 2012". Ευχαριστούμε τους συγγραφείς για την ευγενική προσφορά τους. http://www.aode.gr/vaseis/vaseis 


Η λειτουργία της Οργάνωσης (Organizing)

 • Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 16:52
 • Γράφτηκε από τον

organizing

Η Οργάνωση είναι η λειτουργία με βάση την οποία το συνολικό έργο που προσδιορίζεται στον προγραμματισμό διαιρείται σε επιμέρους καθήκοντα, αυτά ανατίθενται σε συγκεκριμένα άτομα και διαμορφώνονται οι σχέσεις μεταξύ αυτών (ιεραρχικά επίπεδα). Έτσι δημιουργείται εκείνο το πλαίσιο όπου οι ενέργειες και οι πόροι, συντονισμένα κατευθύνονται αποτελεσματικά προς την υλοποίηση των στόχων.Είναι η διοικητική λειτουργία η οποία προσδιορίζει τον τυπικό ρόλο των εργαζομένων ή των ανθρώπων γενικότερα, σ' έναν οργανισμό. Αναφέρεται δηλαδή στην ομαδοποίηση των εργασιακών δραστηριοτήτων σε τμήματα, στην εκχώρηση εξουσίας και στο συντονισμό των δραστηριοτήτων των διαφορετικών τμημάτων, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι της επιχείρησης (ή του οργανισμού ευρύτερα) και να ελαχιστοποιούνται οι συγκρούσεις.

Η λειτουργία του Προγραμματισμού - (Planning)

 • Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 08:44
 • Γράφτηκε από τον

planning


Ως γνωστόν οι 4 βασικές λειτουργίες του management είναι ο Προγραμματισμός, η Οργάνωση, η Διεύθυνση και ο Έλεγχος. Στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με τον προγραμματισμό. Έστω ότι έχουμε ένα ρομπότ (μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό) στην άκρη ενός δωματίου (αγορά) και θέλουμε να φτάσει στην άλλη άκρη του δωματίου. Το ρομπότ θα μπορούσε να κινείται τυχαία μέχρι να φτάσει στην άλλη άκρη. Είναι όμως πιο αποδοτικό το ρομπότ να προγραμματίσει τις κινήσεις του ώστε να φτάσει σίγουρα (και γρήγορα) στην άλλη άκρη.

Η παραγωγικότητα

 • Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 09:40
 • Γράφτηκε από τον

1.Ορισμός της παραγωγικότητας.

productivityΈνας γενικός ορισμός για την παραγωγικότητα είναι ότι αποτελεί τη σχέση μεταξύ των δημιουργούμενων εκροών από ένα σύστημα παραγωγής ή παροχής υπηρεσιών και των εισροών που είναι απαραίτητες για την δημιουργία αυτών των εκροών. Η ευρύτερη έννοια της παραγωγικότητας , σχετίζεται με την αποτελεσματική χρήση των πόρων – Εργασία, Κεφάλαιο, Έδαφος, Ενέργεια, Πληροφορίες – κατά την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.  Η ουσία της βελτίωσης της παραγωγικότητας είναι η αποδοτικότερη χρήση των παραγωγικών συντελεστών, όχι η πιο σκληρή εργασία.

 

 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

 • Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 20:55
 • Γράφτηκε από τον

"Η επιχείρηση εκτός από προϊόντα ή υπηρεσίες, προσφέρει απασχόληση, ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών και πρέπει να αισθάνεται κοινωνική ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον της" αναφέρει το σχολικό βιβλίο στο κεφάλαιο 1 και συγκεκριμένα στην παράγραφο "η επιχείρηση ως κοινωνική οργάνωση".  Στο άρθρο που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Corporate Social Responsibility).

 Εν συντομία θα μπορούσαμε να ορίσουμε την Ε.Κ.Ε. ως την οικειοθελή δέσμευση μιας επιχείρησης για την ενσωμάτωση - στις επιχειρηματικές της πρακτικές - οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων που είναι πάνω και πέρα από όσα επιβάλλονται από τη νομοθεσία και έχουν σχέση με τον σεβασμό των ομάδων συμφερόντων (καταναλωτές – μέτοχοι – προμηθευτές – κοινωνία κ.α.) όπου επηρεάζονται από τις δραστηριότητές της.

  

Η εταιρική κουλτούρα

 • Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 08:42
 • Γράφτηκε από τον

culture2


Η Εταιρική Κουλτούρα καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται, δρουν και αισθάνονται οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, εν συντομία θα μπορούσε να περιγραφεί με την πρόταση «πώς γίνονται τα πράγματα εδώ!». Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη συνοχής, αρμονίας, ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και μελλοντικής βιωσιμότητας μιας επιχείρησης ή οργανισμού.

ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: