aothedugr

Εταιρείες που ιδρύθηκαν από φοιτητές και ...κατέκτησαν τον κόσμο! Κύριο

  • Posted on:  Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 11:13
  • Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

snapchat-founders-620x420Η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο ύπνος, φαγητό, έξοδος και διάβασμα στις εξεταστικές. Βλέπετε, αρκετοί είναι οι σπουδαστές που επενδύουν (χρόνο και χρήματα) στην υλοποίηση της προσωπικής τους ιδέας και στην μετατροπή της σε εταιρεία.

Μάλιστα, αν αναλογιστείς κανείς πως στις εταιρείες που ιδρύθηκαν από φοιτητές ανήκουν και κολοσσοί όπως το Facebook, η Google, η Yahoo! αλλά και το WordPress, καταλαβαίνει πως η ενασχόληση των νεαρών με τον επιχειρηματικό κόσμο, κάθε άλλο παρά αποτυχημένη είναι.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις επιχειρήσεις που στήθηκαν εξ' ολοκλήρου από φοιτητές και που μετά από κάποια χρόνια, έφτασαν στην κορυφή του κόσμου. Στόχος του άρθρου είναι να εμπνεύσει κι εσένα φίλε/η αναγνώστη/τρια, να κάνεις την προσπάθειά σου. Κι αν αποτύχεις, μη σκας! Η δεύτερη ιδέα, πολύ πιθανό να είναι καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη...

(Μη διστάσετε να googlάρετε τις εν λόγω εταιρείες και να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες που θα σας αυξήσουν την όρεξη για προσπάθεια. Εκεί είναι όλο το νόημα άλλωστε).

1. WordPress

Ιδρυτής: Matt Mullenweg & Mike Little

ΠανεπιστήμιοUniversity of Houston

Έτος ίδρυσης2003

Ξεκίνησε ως υπηρεσία όπου ο καθένας μπορούσε να δημιουργήσει το προσωπικό του blog και να καταγράψει την άποψή του στον κόσμο του Ίντερνετ. Αυτό τουλάχιστον, ήταν το αρχικό πλάνο του open source project των φοιτητών Matt Mullenweg και Mike Little από το Χιούστον των ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως ίσως να γνωρίζετε ορισμένοι, σήμερα το WordPress είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κατασκευής και διαχείρισης ιστοσελίδων.

2. Dropbox

ΙδρυτήςArash Ferdowski & Drew Houston

Πανεπιστήμιο: MIT

Έτος ίδρυσης: 2007

Όταν δύο φοιτητές του MIT κουράστηκαν να μην μπορούν να στείλουν μεγάλα αρχεία μέσω email, οραματίστηκαν το Dropbox. Μόνο που η υπηρεσία τους δε διευκόλυνε μονάχα τους ίδιους αλλά και ...μερικά εκατομμύρια χρήστες Η/Υ ανά τον κόσμο.

3. Facebook

ΙδρυτήςMark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum & Chris Hughes

Πανεπιστήμιο: Harvard

Έτος ίδρυσης: 2004

Αν δε γνωρίζεις το story του Facebook, τότε μάλλον έχεις κάνει κλικ σε λάθος άρθρο. Διάβασε κάτι άλλο, πιο κοντινό στα ενδιαφέροντά σου. Σε κάθε περίπτωση, η ταινία «The Social Network» θα σε βάλει στο mood με τον καλύτερο τρόπο.

4. Google

ΙδρυτήςLarry Page & Sergey Brin

Πανεπιστήμιο: Stanford

Έτος ίδρυσης: 1998

Ανεξαρτήτως από το τι έχετε στο μυαλό σας για την Google, η εν λόγω εταιρεία βασίζεται κατά 99% στον ιδιαίτερα αποδοτικό αλγόριθμο που «τρέχει» πίσω από αυτά που βλέπουμε εμείς οι ...κοινοί θνητοί. Κι ως γνωστόν, οι φοιτητές είναι οι πλέον κατάλληλοι για να μιλήσουν για αλγορίθμους. Ειδικά οι μεταπτυχιακοί του Stanford.

5. 3dim

Ιδρυτής: Andrea Colaço & Ahmed Kirmani

Πανεπιστήμιο: MIT

Έτος ίδρυσης: 2013

Στόχος της εταιρείας, είναι να συνδέσει τους χρήστες με όλες τις έξυπνες συσκευές που διαθέτουν, μέσα από έναν αισθητήρα αναγνώρισης τρισδιάστατων κινήσεων. Καταλαβαίνετε πως πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στο άμεσο μέλλον.

6. Applits

ΙδρυτήςKeith Shields & Joshua Tucker

Πανεπιστήμιο: Ohio State University

Έτος ίδρυσης: 2012

Είχες ποτέ την ιδέα να δημιουργήσεις μια εφαρμογή που θα έλυνε κάποιο από τα ...άπειρα προβλήματα της καθημερινότητάς μας αλλά δεν έχεις γνώσεις προγραμματισμού; Το Applits είναι η υπηρεσία εκείνη που σου λύνει τα χέρια.

7. Snapchat

ΙδρυτήςEvan Spiegel & Robert Murphy

Πανεπιστήμιο: Stanford

Έτος ίδρυσης: 2011

Ό,τι πιο καυτό κυκλοφορεί σήμερα στον πλανήτη των social media. Απλό, ξεκάθαρο και με εκατομμύρια οπαδούς, το snapchat απειλεί την κυριαρχία των Twitter και Instagram ως ...αναπληρωματικοί του Facebook. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο Mark Zuckerberg προσφέρει όσα όσα για την ΙΔΕΑΡΑ των, επίσης φοιτητών το 2011, Evan Spiegel και Robert Murphy. Θα πουλήσουν; Κανείς δεν ξέρει...

8. Dell

Ιδρυτής: Michael Dell

Πανεπιστήμιο: University of Texas at Austin

Έτος ίδρυσης: 1984

Προφανώς και ξέρεις την εταιρεία. Πολύ πιθανό όμως, να μην έχεις ακούσει την ιστορία και την απαρχή της. Τότε που ένας 19χρονος πρωτοετής αποφάσισε να πουλάει προσωπικούς υπολογιστές κατευθείαν στους καταναλωτές. Καταλαβαίνετε τον πάταγο που ακολούθησε.

9. EarTop Technologies

ΙδρυτήςKetan Rahangdale & Jaiyu Ni

ΠανεπιστήμιοUniversity of Miami

Έτος ίδρυσης2011

Δε γίνεται εν έτει 2016, σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο να γίνεται ο κακός χαμός από μπερδεμένα καλώδια. Προφανώς αυτό σκέφτηκαν οι Ketan Rahangdale και Jaiyu Ni προωθώντας τη δική τους τεχνολογία σχετικά με την ασύρματη σύνδεση μεταξύ ηλεκρονικών συσκευών.

10. Hourly Nerd

ΙδρυτήςRob Biederman, Peter Maglathlin, Patrick Petitti & Joe Miller

Πανεπιστήμιο: Harvard

Έτος ίδρυσης: 2013

Τα πάντα ξεκίνησαν ως εργασία για MBA του Harvard. Το αποτέλεσμά της ωστόσο, ήταν τόσο καλό που η ...επαγγελματική συνέχεια αποτελούσε φυσικό επακόλουθο. Στόχος του project είναι η σύνδεση μεταξύ ταλαντούχων αποφοίτων μεταπτυχιακού επιπέδου με μικρομεσαίες εταιρείες που στοχεύουν στην ανάπτυξή τους.

11. Insomnia Cookies

ΙδρυτήςSeth Berkowitz

ΠανεπιστήμιοUniversity of Pennsylvania

Έτος ίδρυσης: 2003

Η αρχική ιδέα ήταν πολύ απλή: delivery για cookies τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας. Γιατί; Διότι οι φοιτητές έχουν αυξημένες υπογλυκαιμίες αυτές τις στιγμές του 24ώρου. Ειδικά όταν βρίσκονται σε φάση νυχτερινού διαβάσματος για εξεταστική.

12. Microsoft

Ιδρυτής: Bill Gates & Paul Allen

Πανεπιστήμιο: Harvard

Έτος ίδρυσης: 1975

Πολλοί νομίζουν πως ο Bill Gates έχτισε μόνος του την Microsoft. Όπως βλέπετε όμως, είχε και συνέταιρο. Μαζί λοιπόν, παράτησαν τις σπουδές τους κι αφιερώθηκαν σε μία εταιρεία την οποία πίστεψαν πολύ. Κι εκ του αποτελέσματος ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ!

13. Napster

Ιδρυτής: Shawn Fanning, Sean Parker & John Fanning

ΠανεπιστήμιοNortheastern University

Έτος ίδρυσης1999

Ναι, το Napster κατέκτησε τον κόσμο. Μπορεί σήμερα να μη βρίσκεται στα κορυφαία επιχειρηματικά σαλόνια, κάποτε όμως, το χρησιμοποιούσαν περισσότεροι από 80 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως, ακούγοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια εντελώς δωρεάν. Οι μηνύσεις για πνευματικά δικαιώματα όμως, έκαναν τους Shawn Fanning, Sean Parker και John Fanning, να αφήσουν κατά μέρους τα σχέδιά τους...

14. Reddit

ΙδρυτήςSteve Huffman & Alexis Ohanian

Πανεπιστήμιο: University of Virginia

Έτος ίδρυσης: 2005

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν έχουμε σε ιδιαίτερη υπόληψη την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει και για το εξωτερικό όπου το Reddit κερδίζει καθημερινά, χιλιάδες νέους χρήστες. Ως «social media» μάλιστα, αναμένεται να μας απασχολήσει σοβαρά την επόμενη διετία.

15. Yahoo!

ΙδρυτήςJerry Yang & David Filo

Πανεπιστήμιο: Stanford

Έτος ίδρυσης: 1994

Η κορυφαία μηχανή αναζήτησης στην προ Google εποχή, ιδρύθηκε κι αυτή από δύο, διδακτορικούς για την ακρίβεια, φοιτητές του Stanford. Μάλιστα, οι ιδρυτές της Google προσέγγισαν τους Jerry Yang & David Filo με στόχο οι δεύτεροι να εξαγοράσουν τον αλγόριθμο των πρώτων. Καταλαβαίνετε πως αν το είχαν κάνει, η ιστορία θα γραφόταν εντελώς διαφορετικά...

 

 

Πηγή: http://www.neopolis.gr/

Διαβάστηκε 1461 φορές
ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: