aothedugr

Οι καλύτερες εταιρείες για να δουλέψετε αν είστε γονείς Κύριο

  • Posted on:  Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 15:55
  • Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

RTX10IP7Εκτεταμένες γονικές παροχές, άδειες μετ’ αποδοχών, κάλυψη του κόστους φύλαξης των παιδιών είναι μόνο μερικές από τις παροχές που προσφέρουν οι εταιρείες της λίστας που ακολουθεί.

Ας τις δούμε αναλυτικά.

RTR4ABFO-660x440

 

 

NETFLIX

Οι νέες μαμάδες και νέοι μπαμπάδες στη Netflixμπορούν να λάβουν απεριόριστο χρόνο άδειας από το πρώτο έτος της γέννησης του παιδιού τους ή της υιοθεσίας. Η εταιρεία παρουσίασε την πολιτική της για τη μητρότητα και την πατρότητα αυτή την εβδομάδα και θα επιτρέπει επίσης στους νέους γονείς να επιστρέψουν στην εργασία με πλήρη ή μερική απασχόληση κατά βούληση κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους με πλήρεις αποδοχές.

 

inside-facebook-office-1-660x440FACEBOOK

Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σύντομα θα γίνει πατέρας, αλλά το Facebook προσφέρει εδώ και καιρό εκτεταμένες γονικές παροχές πολύ πριν από την είδηση. Τα μωρά κοστίζουν, αλλά στο Facebook οι εργαζόμενοι μπορούν να αγοράζουν πάνες με ένα μπόνους 4.000 δολαρίων που παρέχει η επιχείρηση ως «επίδομα νέου τέκνου». Και οι δύο γονείς δικαιούνται τέσσερις μήνες άδειας μετ’ αποδοχών και η εταιρεία επιχορηγεί επίσης το κόστος φύλαξης του παιδιού.

 

goldmansachs-660x440GOLDMAN SACHS

Οι εργαζόμενοι στις επενδυτικές τράπεζες εργάζονται συνήθως πολλές ώρες, αλλά οι νέοι γονείς στη Goldman Sachs δικαιούνται γενναιόδωρη άδεια. Οι νέοι γονείς δικαιούνται 16 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών. Οι πρώτες 12 εβδομάδες άδειας θεωρούνται άδεια αναπηρίας και πρέπει να ληφθούν διαδοχικά, αλλά οι υπόλοιπες τέσσερις εβδομάδες μπορούν να ληφθούν σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους γέννησης του μωρού. Μετά τους πρώτους μήνες, οι γονείς δικαιούνται επίσης τέσσερις εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Και οι μέλλοντες γονείς μπορεί να παρακολουθήσουν μαθήματα για τον τοκετό στα γραφεία της τράπεζας στη Νέα Υόρκη, ενώ προσφέρεται επίσης στα γραφεία γυναικολογική φροντίδα.

lego-660x440LEGO

Η Lego ασχολείται με το να κάνει τα παιδιά χαρούμενα, αλλά οι γονείς που εργάζονται στην εταιρεία έχουν επίσης λόγο για να χαμογελούν. Οι μητέρες λαμβάνουν 13 εβδομάδες άδεια μητρότητας με αποδοχές, ενώ έχουν και την επιλογή να λάβουν 13 ακόμη εβδομάδες χωρίς αμοιβή. Οι πατέρες λαμβάνουν δύο βδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών συν δύο εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών. Οι νέες μητέρες κατά την επιστροφή τους στη δουλειά τους δικαιούνται ένα μήνα μεταβατική περίοδο κατά την οποία μπορεί να εργάζονται με ευέλικτο πρόγραμμα, μερικής απασχόλησης ή συμπιεσμένης εβδομάδας. Η εταιρεία παιχνιδιών βοηθά επίσης με το κόστος φροντίδας των παιδιών με επιδότηση 22% στον παιδικό σταθμό LEGO που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία της στο Κονέκτικατ.

IBM-640x400ΙΒΜ

Οι μαμάδες στην IBM είχαν καλά νέα τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει για την αποστολή στο σπίτι του μητρικού γάλακτος κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο προνόμιο που προσφέρει στους γονείς που εργάζονται. Οι νέες μητέρες δικαιούνται 14 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών και οι νέοι μπαμπάδες και οι θετοί γονείς παίρνουν από έξι εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών. Σύμφωνα με την εταιρεία, προσφέρει άδειες μετ’ αποδοχών από το 1956. Η IBM προσφέρει επίσης χρηματοδότηση για κοντινούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

googleGOOGLE

Η Google είναι γνωστή για τα οφέλη που προσφέρει, όπως δωρεάν τρόφιμα, γυμναστήρια και υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο, αλλά οι γονείς στην Google λαμβάνουν επιπλέον οφέλη. Οι νέες μητέρες μπορούν να λάβουν 18 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών και οι νέοι πατέρες 12 εβδομάδες. Στη συνέχεια μπορούν να λάβουν επτά εβδομάδες με πλήρεις αποδοχές. Η Google δίνει επίσης 500 δολάρια στους νέους γονείς για «δέσιμο με το μωρό».

RTR3Z11DMICROSOFT

Η Microsoft ενίσχυσε τις γονικές άδειες αυτή την εβδομάδα, προσφέροντας στις νέες μητέρες μέχρι 20 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών από το Νοέμβριο. Οι γονείς χωρίς γέννηση δικαιούνται τώρα 12 εβδομάδες με πλήρη μισθό. Η εταιρεία επίσης επιτρέπει στις μέλλουσες μητέρες να χρησιμοποιούν άδεια βραχύχρονης ανικανότητας δύο εβδομάδων μέχρι την ημερομηνία τοκετού.

 

PATAGONIA

patagonia-660x439

Όταν πρόκειται για τη γονική άδεια, η Patagonia δεν κάνει διάκριση μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης: όλοι παίρνουν από οκτώ εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών. Η εταιρεία προσφέρει επίσης μηνιαία επιδότηση φροντίδας παιδιών και υπάρχει ένα κέντρο ανάπτυξης για τα παιδιά, από την ηλικία των 8 εβδομάδων μέχρι το προνήπιο στην έδρα της, στο Βεντούρα της Καλιφόρνια.

 

RTX10IP7APPLE

Οι νέες μητέρες στην Apple όχι μόνο απολαμβάνουν γενναιόδωρη άδεια μετά τη γέννηση του παιδιού, αλλά παίρνουν επίσης και άδεια μετ’ αποδοχών πριν τη γέννηση. Οι μητέρες δικαιούνται τέσσερις εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών πριν από την ημερομηνία του τοκετού και 12-14 εβδομάδες μετά. Οι γονείς χωρίς γέννηση δικαιούνται έως και έξι εβδομάδες άδεια με πλήρη μισθό.

 

 

Πηγή: http://www.fortunegreece.com/

Διαβάστηκε 1308 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015 16:15
ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: