aothedugr

Ideatree: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για νέους και startup Κύριο

  • Posted on:  Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 09:33
  • Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ideatreeΆλλος ένας διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για νέους 16 έως 35 ετών και startup ανακοινώθηκε, με στήριξη αυτή τη φορά από κρατικό φορέα. Ο διαγωνισμός ideatree διοργανώνεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:

1.       νέοι ηλικίας 16 έως 35 ετών, μεμονωμένα ή σε ομάδες, που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και δεν είναι ανίκανοι για δικαιοπραξία. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να λάβουν μέρος στο ideatree μόνο μέσω του κηδεμόνα τους, ο οποίος υποχρεωτικά θα υποβάλει για λογαριασμό του ανηλίκου την πρόταση.

2.       νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου αυτοτελώς ή σε κοινοπραξία, που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του 1 έτους στις 10η Μαρτίου 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματική τους πρόταση στο website του διαγωνισμού www.ideatree.gr έως τις 30 Απριλίου 2014.

Η πρωτοβουλία αυτή επιχειρεί να υποστηρίξει τους νέους στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να αναδείξει τις δυνατότητές τους, να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα και να παρέχει καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο.

Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι:

·         Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στo νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας

·         Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της

·         Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας.

Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού

Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα:

1.       Τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών

2.       Ενέργεια & περιβάλλον

3.       Καινοτομία στον πρωτογενή τομέα (Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κ.λπ.)

4.       Τουρισμός & πολιτισμός

5.       Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές. Οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας €25.000, φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας.

Τα βραβεία για τις επιχειρηματικές ιδέες που θα διακριθούν

Τα βραβεία του διαγωνισμού είναι αναλυτικά τα παρακάτω:

Χρηματικά έπαθλα

Οι πέντε καλύτερες προτάσεις θα λάβουν χρηματικό έπαθλο €5.000 έκαστη ως επιβράβευση όχι μόνο για την προσπάθεια και την δημιουργικότητά τους, αλλά και ως πρώτο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της ιδέας.

Στέγαση σε συνεργατικούς χώρους της Αθήνας

Οι 8 καλύτερες προτάσεις θα έχουν την δυνατότητα στέγασης τους σε κάποιον από τους εξής 4 συνεργατικούς χώρους της Αθήνας: Orange Grove, Found.ation, The Cube Athens και Colab Athens.

Εκτός από τη δωρεάν στέγαση για διάστημα τριών και σε ορισμένες περιπτώσεις έξι μηνών, οι ομάδες θα επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργατικοί χώροι όπως εκπαίδευση, events, mentoring και επιχειρηματική δικτύωση. Με την παροχή αυτή καλύπτονται δύο βασικές παραμέτρους που δημιουργούν αγωνία σε νέους επιχειρηματίες, η στέγαση και η στήριξη από έμπειρους μέντορες.

Εκπαίδευση

Μετά από κλήρωση, θα δοθούν σε τέσσερα μέλη των οκτώ καλύτερων προτάσεων 4 υποτροφίες φοίτησης στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Athens Information Technology και συγκεκριμένα: 2 υποτροφίες για το Web Applications Diploma και 2 υποτροφίες για το Tech Mini MBA: Leading Strategic Innovation.

Gadgets

 

Τα δύο καλύτερα videos παρουσίασης των επιχειρηματικών ιδεών θα λάβουν τεχνολογικά δώρα της Sony Hellas και συγκεκριμένα, το 1o καλύτερο video θα λάβει ένα Sony Xperia Tablet και τo 2o καλύτερο video θα λάβει την καινοτόμα κάμερα/φακό υψηλής ευκρίνειας για smartphones, Sony DSCQX10.

Διαβάστηκε 1579 φορές
ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: