Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα YES και Ανοικτή Συζήτηση για Επιχειρηματικότητα Κύριο

  • Posted on:  Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 12:51
  • Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

yesΤο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει τη διοργάνωση, για 4η συνεχή χρονιά, του Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου με στόχονα ωθήσει τη νεανική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και να τους διδάξει πώς δομείται ένα επιχειρηματικό πλάνο και πώς υλοποιείται μια επιχειρηματική ιδέα.Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί μαθητές Λυκείου (κυρίως Β’ και Γ’ τάξης), είτε φοιτούν σε Ενιαίο Λύκειο είτε σε ΙΒ, με επάρκεια στην Αγγλική γλώσσα, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την επιχείρηση και την επιχειρηματική διαδικασία.

 

Συνοπτικά στο πλαίσιο του προγράμματος YES οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία:

·         Να ακούσουν διαλέξεις σε όλους τους σύγχρονους τομείς επιχειρηματικότητας από διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου 

·         Να ακούσουν τις εμπειρίες νέων που έχουν ήδη διακριθεί σε διαφορετικούς τομείς

·         Να δουλέψουν σε ομάδες πίσω από τη δική τους ιδέα και να αντιληφθούν τον τρόπο μεταφοράς μίας ιδέας στην πράξη

·         Να έρθουν σε επαφή με διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων

Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα 87 μαθητές (88% από Αττική, 12% από επαρχία) από 59 σχολεία και έχουν δοθεί συνολικά 80 υποτροφίες παρακολούθησης. Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται μετά από συμμετοχή των υποψηφίων σε τεστ δεξιοτήτων (τύπου GMAT) το οποίο πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του προγράμματος και αξιολογεί την αναλυτική ικανότητα των μαθητών σε μαθηματικό και λεκτικό επίπεδο. Το κόστος συμμετοχής, για μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χωρίς υποτροφία, ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται από Πέμπτη 27/6/2013 μέχρι και Πέμπτη 11/7/2013, 9:00 πμ –5:00 μμ. οι αιτήσεις για το Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας - Youth Enterpreneurship Summer Program (YES)  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών γίνονται δεκτές μέχρι την άλλη Παρασκευή, 14/6/2013. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://yes.aueb.gr ή να επικοινωνήσετε με την οργανωτική επιτροπή του προγράμματος στα τηλέφωνα210 8203731, 210 8203677 (Fax: 210 8828078) ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Επίσης  την Τετάρτη 3/7/2013 θα διεξαχθεί ανοικτή συζήτηση, στο κτίριο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 8ος όροφος, αίθουσα 802), όπου θα συζητηθεί ο τρόπος ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και η εμπειρία από τα 4 χρόνια διεξαγωγής  του προγράμματος YES. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλώ ενημερώστε την κα Ιωάννα Κελεπούρη στο 210-8203731 ή στο ikelepouri@aueb.gr.

Διαβάστηκε 2273 φορές