aothedugr

About Us

 • Posted on:  Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 20:22
 • Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αγαπητοί φίλοι καλωσορίσατε στο aode.gr,

 

Η ιδέα για την δημιουργία ενός site που να συγκεντρώνει οποιαδήποτε πληροφορία αφορά το μάθημα Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ), αλλά και να δίνει τη δυνατότητα δωρεάν εξάσκησης σε αυτό, προήλθε καταρχήν από την αναγκαιότητα να συγκεντρώσουμε κάπου όλο το υλικό που μας είναι χρήσιμο για την αποτελεσματική διδασκαλία του μαθήματος και κατά δεύτερον από την προσπάθεια μας να αξιοποιήσουμε τις σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες.

Το μάθημα του management στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ κατά γενική ομολογία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μαθητές, εξετάζεται με τρόπο που δεν ευνοεί την βαθύτερη κατανόησή του και συγχρόνως δημιουργεί μια στρεβλή εικόνα για αυτό.  Μέσω του www.aode.gr επιχειρούμε να συνδέσουμε την διδασκαλία του management στην δευτεροβάθμια με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναδεικνύοντας έτσι την πραγματική του διάσταση. 

Το www.aode.gr πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2011 από τους οικονομολόγους Αριστείδη Νότη & Άγγελο Νότη. Τον πρώτο χρόνο λειτουγίας του το επισκέφθηκαν 15.525 μοναδικοί επισκέπτες οι οποίοι κατά μέσο όρο παρέμειναν 4:21 λεπτά. Το επόμενο έτος οι μοναδικοί επισκέπετες έγιναν 31.620 και ο χρόνος παραμονής αυξήθηκε σε 4:39 λεπτά. Δηλαδή η αύξηση ήταν του μεγέθους του 103%. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι πράγματι οι μαθητές χρησιμοποιούν τον ιστότοπο για εξάσκηση σε τεστ, ανάγνωση άρθρων, παρακολούθηση video κτλ. Από τον Ιούνιο του 2012 η επιστημονική ομάδα του aode.gr μεγάλωσε με την ένταξη ακόμα δύο εκπαιδευτικών - οικονομολόγων, του Γιώργου Καμαρινού και της Ιωάννας Καλογεράκου.

Τον Ιανουάριο του 2016, ως επιστημονικός συνεργάτης του ιστότοπου προστέθηκε η οικονομολόγος - εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Τεχνική εκπαίδευση Χριστίνα Δρόσου, η οποία με μεγάλη προθυμία αποδέχθηκε την πρότασή μας να ενταχθούν τα slides που έχει δημιουργήσει ειδικά για το μάθημα του ΑΟΔΕ στο κεντρικό μενού του aode.gr

Η άποψη που έχουμε για την εκπαίδευση είναι ότι η τεχνολογία είναι αναγκαία συνθήκη για την ευχάριστη διδασκαλία των – οικονομικών – μαθημάτων αλλά όχι ικανή να οδηγήσει στην επιτυχή εκπλήρωση των εκπαιδευτικών στόχων. Γιατί προφανώς η χρήση της τεχνολογίας δεν υποκαθιστά την επιστημονική επάρκεια, το οργανωτικό ταλέντο, την εμψύχωση που ο διδάσκων προσφέρει εντός της αίθουσας, αλλά ούτε και εγγυάται την απαραίτητη διάθεση εμβάθυνσης που ο διδασκόμενος πρέπει να επιδείξει.

Εφαρμόζοντας λοιπόν την βασική οικονομική αρχή – δηλαδή την επίτευξη του άριστου αποτελέσματος, με τις μικρότερες δυνατόν θυσίες - στην πράξη της διδασκαλίας του μαθήματος ΑΟΔΕ, προσφέρουμε ελεύθερα μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου τις εξής δυνατότητες σε μαθητές και καθηγητές:

 • on line quiz
 • επέκταση των quiz σε δωρεάν εφαρμογές για  i phone & ipad
 • θέματα πανελληνίων εξετάσεων
 • τράπεζα προτεινόμενων θεμάτων
 • άρθρα σχετικά με το μάθημα
 • το σχολικό βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή
 • facebook group για ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων
 • πληροφορίες σχετικές με τις οικονομικές σπουδές
 • πρόγραμμα υπολογισμού μορίων εισαγωγής σε ΑΕΙ & ΤΕΙ
 • βάσεις εισαγωγής

 

Καλή περιήγηση

Διαβάστηκε 13534 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 12:38
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπολογισμός Μορίων Υποβολή Διαγωνίσματος »
ep agogis  

 

Αρθρογραφία

Prev Next Page: